Om oss

Det här är vi

Gustafs Ekomjölk AB består av två gårdar, Kvarnfors Gård i Österby och Burns Gård i Våbäck. Båda gårdarna är Ekologiska och KRAV-certifierade. Vi har tillsammans ca. 500 st. mjölkkor och brukar ca. 1000 ha mark.

Vår mjölk går till det lokala Grådö mejeri i Hedemora. Där blir det olika eko-mejeriprodukter. De hämtar mjölken varannan dag och våra 500 ekokor producerar tillsammans ca. 4,5 miljoner liter mjölk till Grådö/år.

Våra flesta slaktdjur går till Ickholmens slakteri i Rättvik, Siljans Chark.

Det är svårt att hitta bra kött när man står i affären, det ska vara gott, mört och man vill veta vart köttet kommer ifrån. Dessutom vill många ha ett ekologiskt kött. För att bli än mer lokala erbjuder vi nu Ekologiska Köttlådor direkt ifrån våra gårdar. Det är då ett lokalt slakteri i St. Skedvi som slaktar och styckar, endast 3 km. bort. Vi är själv med och styckar och packar. Läs mer på förstasidan om betalningsinformation och hur du bokar, eller tryck på knappen nedan och boka din unika köttlåda direkt!

Våra entreprenadmaskiner står till förfogande i mån av tid. Vi har jordbrukstraktorer, lastmaskiner, tröska, självgående hack, lastbil och alla andra förekommande jorbruksredskap.