Om oss

Det här är vi

Gustafs Ekomjölk AB består av två gårdar, som samarbetar med växtodlingen. Kvarnfors Gård i Österby och Burns Gård i Våbäck. Båda gårdarna är Ekologiska och KRAV-certifierade.

På Kvarnfors Gård finns det en Gårdsbutik, Kvarnfors Gårdsbutik, (finns på sociala medier), där finns det Ekologiskt, hängmörat nötkött från gården. Kvarnfors Gård är just nu till salu, så det finns begränsat med kött i gårdsbutiken.

Vår mjölk går till det lokala Grådö mejeri i Hedemora. Där blir det olika eko-mejeriprodukter. De hämtar mjölken varannan dag och våra 500 ekokor producerar tillsammans ca. 4,5 miljoner liter mjölk till Grådö/år.

Våra flesta slaktdjur går till HK Scan.

Det är svårt att hitta bra kött när man står i affären, det ska vara gott, mört och man vill veta vart köttet kommer ifrån. Dessutom vill många ha ett ekologiskt kött. För att bli än mer lokala erbjuder vi nu Ekologiska Köttlådor direkt ifrån vår gård, Kvarnfors. Det är då ett lokalt slakteri i St. Skedvi som slaktar och styckar, endast 3 km. bort. Vi är själv med och styckar och packar. Läs mer på förstasidan om betalningsinformation och hur du bokar.

Våra entreprenadmaskiner står till förfogande i mån av tid. Vi har jordbrukstraktorer, lastmaskiner, tröska, självgående hack, lastbil och alla andra förekommande jorbruksredskap.